kolin_hobbi ruhamentő

DIY_London-póló

2016. április 04. 07:15 - fashionLi

*London mánia #1*

Ha már túl unalmas a bacis póló. Tegyük egyedivé!
londonpolo1.JPG( a póló a tavaly nyári Mango kollekcióból való, hatalmasnak tűnik, de XS méretű, laza fazonú )

Hozzávalók:
-egy ötlet
-egy póló
-textilfesték: én évek óta ezt a képen látható pébéo márkát használom, de azt mondták az egyik hobbi boltban, hogy már nem gyártják őket , de néhol még be lehet szerezni. Az ára 690 Ft-800 FT között szokott lenni. A kinyomófeje nagyon praktikus, mivel hegyes, ezért nem szükséges külön ecset sem hozzá.
Van több fajta, van metálszínű, egyszerű-sima, csillogós,és  3D. Ez nagyon vicces, mert hő hatására megduzzad, 3D hatást keltve ezzel. Vasaló ,de hajszárítóval is lehet fixálni.
De a vasaló a legjobb, kifordítva vasaljunk rá az anyagra, de úgy, hogy a két anyag közé még egy textilt teszünk, mert néha átüt a nyomás hatására a festék! 1 percig vasaljuk közepes hőmérsékleten, és már kész is. Mosógépben is lehet mosni!

_3280287.JPGHobbiboltokban van még több fajta textilfesték, 3D-s is, a használata mindegyiknek ugyanaz!
De a kis tégelyekben lévőkhöz ecset szükséges, főleg nagyobb felületre érdemes használni minták festéséhez, vastagabb ecsettel pár perc alatt kész a minta.
Úgy látom erről a textilfesték témáról még tudnék írni, szóval a héten várható egy bejegyzés a textílfestékekről!


(-cérna) Az L és a D betűket varrógéppel varrtam, de kézzel is lehet habár az időben több lesz, de megéri, mert látványosabb!

_3270267.JPG

Na de mi is legyen a pólón? Minta, felirat...?

Legegyszerűbb megoldás egy felirat elkészítése. Ez akár az első próbálkozás is lehet, mert (szinte) biztos a sikerélmény!
Nézegethetünk különböző betűtípusokat is, például itt:

Az én kedvenceim:
alphabet.jpg

-Ha már tudjuk mit szeretnénk a pólóra festeni, de nem vagyunk teljesen biztosak , hogy menni fog szabad kézzel a rajzolás, megtervezhetjük egy mosáskor eltűnő filccel, ceruzával
Vagy készíthetünk sablont is akár.
-Jöhet a festés! Először PRÓBA FESTÉS egy másik anyagra, főleg, ha először dolgozunk vele! De ha nem, akkoris érdemes, mert néha pár csepp vizes festék jön a tubusosból.
-A póló belső részébe rakjunk kartont, vagy több rétegben újságpapírt, hogy könnyebben fessünk, és ne üssön esetleg át az anyagon ( habár ettől csak az üveges, folyékonyabb festékeknél kell tartani.)
-A száradási idő a tubusosnál 1 óra kb. ( a csomagoláson általában 8óra van feltüntetve, ez nagyon sok, senki ne várja ki :D ) A kisüveges festékek száradása több idő, de 2,5óránál az sem több.
-Utolsó lépés: Vasalás! Kifordítva, közepes hőmérsékleten, egy textil anyagot rakjunk még az eleje és háta közé, mert néha a hirtelen hő hatására rátapad a szín.

londonkapolo_3.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr518557730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása