kolin_hobbi ruhamentő

Szemüvegtok készítés

2018. május 23. 18:40 - fashionLi

Hellohello tavasz, vagyis inkább már nyár.

Rövidnadrágok, pólók, könnyed ruhák mellett a kiegészítőkről se feledkezzünk el. Az egyik alapvető dolog, ami legyen nálad a napszemüveg. Véd a káros sugaraktól, öltöztet és még hunyorogni sem kell a napsütésben.

A megfelelő fazon, szín megtalálása még egy hosszabb folyamat lehet, de ha már megvan a tökéletes darab, vigyázzunk rá! Lehet hozzá kapni rengeteg féle tokot , ami általában óriási helyet foglalnak a táskákban. 

De van másik megoldás is.

Varrj magadnak egy sajátot Válassz textilt hozzá kedvedre, add bele a kreativitásod, és légy rá büszke !

Hosszú varrómúlt nem kell hozzá, mutatom is néhány képpel illusztrált leírással, illetve videóban, én hogyan készítettem el. Remélem segítség, és ötletet fog adni (:

Kellékek:

img_8762.JPG

  • textil: mintás, egyszínű, pamut, bőr- bármi jó lehet
  • olló
  • cérna
  • varrógép: hiányában kézzel is elkészíthető, mivel nem igényel nagyon sok varrást
  • filc anyag a béléshez, ami elhagyható, ha vastagabb anyaggal dolgozol. Ráhajtható részhez én még egy plusz bélést varrtam, hogy kinyitáskor kontrasztos színhatás legyen.

Mérd meg a napszemüveged, plusz 3-3 cm ráhagyással dolgozz a széleken és felül is. Így megkapod, hogy mekkora téglalapra les szükséged. A varrásráhagyás még 1,5 cm. 

img_8753.JPG

A kész tok ráhajtható fedőlappal rendelkezik, amihez oldalra maradék anyagból-de lehet gumi is -bevarrtam egy pánt részt, ahová be lehet majd tűrni a nyitható részt.

img_8786.JPG

Jöhet a varrás. Bélések és a szélek eldolgozása.

img_8794.JPG

A végeredmény:

img_8808.JPG

img_8811_1.JPG

►►►Kövess , kedvelj és iratkozz fel a követhető helyeken, hogy elsőként értesülj a friss tartalomért:
Facebook    
Instagram
Pinterest
Youtube
►►►

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr9513994910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása