kolin_hobbi ruhamentő

Ruhavásár

2016. április 07. 07:15 - fashionLi

Netes ruhacserék, eladások mellett jó kezdeményezés a néhány éve már nálunk is zajló ruhavásárok.
Vásárolni jó, főleg ruhákat...De az ár mégiscsak számít...Van egy alternatív megoldás a hagyományos secondhand és a legújabb kollekciókat kínálok boltok között.

Ha olyan embertől veszed a ruhát, akié az valóban volt, ő hordta, de legalábbis több köze van hozzá, mint a hagyományos turkálókból vett ruháknak.És  így akár a megunt ruha történetét is megismerheted.
Mások által megunt, kinőtt ruhák, kiegészítők után kutathatunk és alkudozhatunk a közösségi ruhavásárokon. Érdekes és különleges darabokra ugyanúgy lelhetünk, mint az egyszerű alapdarabokra. Megéri hát néha kinézni, vagy kiállítani!

Budapesten én (eddig) kettő ilyen nagyobb eseményről hallottam, ahová bárki vihet ruhát árulni.Van még más is ?? Más városokban?? ( ha tudsz róla, írj kommentet ide, vagy facebookon,, vagy e-mailt : napichic@gmail.com . köszi;) )

Az egyik, ahol többször voltam, mint nézelődő, de kirakodó is...A Gardrób Közösségi Vásár . Három helyszínen szokott az esemény megrendezésre kerülni, leggyakrabban szombati napokon, délelőtt 11 és délután 5 között. Ahol volt már Gardrób:
-Király utca 8.
-Szimpla
-Hellobaby
-Akvárium
-Corvintető
-Fogasház
A Central Passage( Király utca) a legnagyobb területű és így a legtöbb kiállító is itt található. Mivel központi helyen van, könnyen megközelíthető elég sok látogatót vonz minden vásári alkalom.
Az eseményre ingyenes  a belépés!
Ha kiállítani szeretnél, lehet több típusú helyből választani. A Király utcában 4 szektorra van bontva a kirakodási hely. : 3000/4000/5000/6000 az állvány még plusz 500 Ft. De az asztalra is elég sok minden ráfér ;)
És az , hogy mennyiért adja egy kiállító a ruháit? Csak tőle függ.. de alkudni ér ! Azt asztalokat amúgy már hetekkel az árusítás ideje előtt le kell foglalni, mert lemaradunk!
Érdemes kihasználni azt a lehetőséget, hogy egy asztalnál ketten is árulhattok, több órán keresztül nem hátrány ha lesz egy társunk, és még a "konkurenciát" is megnézhetjük.
Érdemes nagy bőröndökben vinni a ruhákat, mert abból könnyebb az árusítás, ha van  állványunk, ennek az árát is megspórolhatjuk--és vigyünk olvasnivalót, elfoglaltságot vagy rendeljük oda az ismerősöket különböző időpontokba, mert még a legforgalmasabb fő helyeken is vannak üres 10-20 percek...Az árakat nagyban érdemes feltüntetni, feltűnő színnel, vagy egyedivé téve valamivel a cetliket, hogy könnyebben odavonzza a vevőket,még ha csak a nézelődés erejéig is...[:gardrobmontazs.jpg

Szintén Budapesten található a vasárnaponként látogatható AntikPlacc nevű régiség és dizájn piac, a Klauzár téri vásárcsarnokban.
Ennek a rendezvénynek már majdnem egy hónapja ( március 17) született egy kistesója, a DivatPlacc-Éjszakai piac a divat szerelemeseinek. Csütörtökönként délután 5 és este 10között van, szintén a Klauzár téri Vásárcsarnokban.

A kiárusítás feltételei itt olvashatók. Személyesen itt még nem voltam( de ma elmegyek, viszont a bejegyzéseket reggel teszem közzé, úgyhogy erről legkorábban pénteken lehet olvasni ) Viszont úgy gondolom, a leírásokból és a képekből, hogy a Divatplacc, ami főként dizájner ruhákra koncentrálódik,, van egy külön sarok a magyar divatszakma neves képviselőinek is.

divatplaccc.png

A piacolás mellett nagy divat a garázsvásár fogalma is. Ez nem csak Budapestre koncentrál, mindig más-más településen rendezik meg. Itt viszont nem csak ruhákra és kiegészítőkre ,de antik holmikra, iskolai kellékekre, CD-DVD kínálatra, gyerekjátékokra is lelhetünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr468573124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása