kolin_hobbi ruhamentő

Búcsúzik a kötés királynője

2016. augusztus 25. 23:39 - fashionLi

Meghalt Sonia Rykel

Viszlát Sonja!
2016. augusztus 25.-én hajnalban a francia divattervező két évtizedes betegség után, Parkinson korban meghalt.14047251_10154459315346639_3271255781864570132_o.jpg

Lezser stílusával megteremtette a nőknek a mozgás szabadságát, a lendületes, fiatalos, szines

Neve nem tipikus francia. Anyja lengyel, apja román származású volt.

Divathoz való kapcsolata egészen 17 éves koráig visszanyúlik vissza. Ekkor egy francia divatüzletben dolgozott, mint kirakatrendező. 23 évesen ment férjhez. Ezzel még közelebb került a divatiparhoz, mivel férje egy üzlet tulajdonosa volt, ahol elegáns ruhákat forgalmaztak. Ez a kapcsolat adta meg a kezdő lendültet számára a divatiparban. 32 évesen, amikor terhes volt, ruhákat tervezett és kötött magának-férje svájci beszállítójának segítségével-, mivel nem talált megfelelő darabokat magának.  Ezek után nevezték el a kötés királynőjének.


Szabadságot adott a nőknek.
Elhagyta a válltöméseket, pamut melegítőket alkotott és a varrásokat kívülre helyezte, nem a az anyagok színére, ahogy eddig tetté a tervezők.
A kötött pulcsijai akkora hírnevet szereztek, hogy még az Elle magazin címlapján is feltűnt.sonja.pngTöbb divattal kapcsolatos könyvet is írt, de gyermekkönyvei is megjelentek.
Közreműköött egy H&M-mes kollaborációban is, melynek neve Sonia Rykiel pour H&M" volt még 2009-ben.
Fia zeneszerző ( Jean-Philippe Rykel ), de a lánya (Nathalie Rykiel) a divatiparban maradt, aki besegít az üzletvezetésben. 2005.ben New Yorkban nyitottak új üzletet. Ő itt a lánya˘˘anyalanya.png

 A galériában még több különleges képet láthatsz a jellegzetes vörös hajú tervezőnőről.

 

►Gyere holnap is!
►Tegnapi bejegyzés: Olasz divatblogger
Kövess és olvass, nézegess  nap, mint nap. De hol is?
Facebook    
Instagram
Pinterest  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr3511651588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása