kolin_hobbi ruhamentő

Mit viselj nyáron?

2016. június 07. 23:40 - fashionLi

Télen a több réteg meleg ruha, nyáron pedig az egyre kevesebb öltözék megválasztása okozhat fejtörést. Ne legyen túl meleg, ne is fázzak benne, ne izzadjak le, jól is szellőzőn egész nap.
Ruha vásárlásánál mindenképpen ellenőrizzük a címkén, hogy milyen összetételű a kiszemelt ruhadarab.

Itt egykis útmutató, hogy nyárra mi a legideálisabb anyagválasztás.

Az idei nyári szezon egyik legkedveltebb anyaga  a puplin. Egyre többször találkozhatunk az üzletekben ezzel a puha, vékony pamutvászonnal. Főként az ingek alapanyaga. De nadrág, overál is készül ebből a könnyed, kényelmes anyagból.
Ingruha, H&M,5990 Ft

raesdv.pngMango,13995 Ft
71030247_56-99999999_01.jpg100 % pamut
És itt a 100%-on van főként a hangsúly, ennek is a vékonyabb szövésű típusa az ideális választás . A vékony pamutból készült ruhák nagyon jól szellőznek, ezért egész napra is kényelmes viseletet nyújtanak.
Például egy hasonló, csónak kivágású , teljes egészében pamut anyagból készült felső jó választás lehet, ha még az aktuális divattrendeket is követnénk ( Mango-1995 Ft)100_pamutka.jpgVászon
A pamut olcsósága után ez az anyag már kissé drágább. Nagyon jól szellőzik, viszont a vasalást nem hagyhatjuk el, mert könnyen gyűrődik.

61007548_07_r.jpg

Mango overál-11995 Ft63075612_37_d2.jpg


Selyem-"A szövetek királynője"
Szintén jellemzője a légiesség, könnyedség, rugalmasság. Bőrbarát és elnyeli az UV sugarakat .Nyáron hűt , télen pedig hűtő tulajdonsággal rendelkezik, egyszóval praktikus anyag. Száraz állapotában az egyik legerősebb természetes anyag. Tisztítását óvatosan végezzük, lanygos, hideg vízben
Az ára ezek alapján nem az olcsó kategóriába sorolható. A selyemszövetekhez sorolható az organza,sifon, szatén és taft anyagok is.
empire-ruha-150x150.jpgSelyem fajtái (organza,taft,szatén is ide sorolható):
Chiffon (sifon)
Alkalmi ruhák kedvelt anyaga .De lehet ing , vagy akár lengébb, elegánsabb felső is ebből a textíiából. Jellemzője, hogy nagyon vékony, áttetsző és érdes anyag.
Muszlin

Viselete könnyed, légies, nedvszívó. Főként alkalmi ruhák készülnek belőle. A minőségi szövésú alapanyagból készült ruházat gyűrődésmentes.eb456kek.jpg

És ha nyár és a nyárias anyagok, akkor a fürdőruhákat sem felejthetjük. Milyen textilből is készülnek?
Spandex:Lycra,elasztán,,elasztikus poliamid . Ezek lehetnek fényes vagy matt felületűek,, de mintásakból is nagy a kínálat a textilüzletekben. Sportruházat alapanyagának is kedvelik ezt használni, mivel rugalmas, kényelmes és nyújtható. A szuperhősök varrónője is ilyen anyagokkal dolgozik :Djusticeleague1.jpg

 

napichic_blog_hu_3.jpg
►Gyere holnap is!
►Tegnapi bejegyzés: Jól jársz, ha feliratkozol
►Kövess és csatlakozz:
Instagram
Facebook    
Pinterest                 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr758782364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Köldök_szösz 2016.06.09. 14:49:19

Annyira cuki ez a lány. Engem bármikor összeizzadhatna :D

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2016.06.09. 15:10:33

Tudod, miben nem izzadod össze magad?

Egy légkondis irodában.

efi 2016.06.09. 17:48:08

Ez így nem nagy kunszt, egy nő nagyjából azt vesz fel amit akar, gyárilag kevésbé izzad és kb 3 fokkal hidegebbnek érez mindent.
Arra kérünk javaslatokat, ahol pasiról van szó, dress code van és nincs légkondi a 30 fokos irodában.
süti beállítások módosítása