kolin_hobbi ruhamentő

Programajánló a brit fővárosba

2017. június 10. 16:23 - fashionLi

A világ első iparművészeti múzeuma Londonban található. Albert herceg alapította múzeum felesége és saját nevét viseli. London Kensington negyedben épült 5 hektáros területen végig nyúló épület a világhírű Victoria and Albert Museum.

Évente közel 4 millió látogatót vonz a múzeum. A belépés ingyenes, viszont vannak időszaki kiállítások, melyek átlagosan 12 fontba kerülnek. A múzeum összesen több millió tárgyat, képet, fotót, rajzot, szobrot, kerámiát és egyéb iparművészeti alkotást tartalmaz. Rendelkezésünkre áll azonban egy online gyűjtemény is, ami betekintést enged a múzeum gazdag világába.

Na de ami aktuális és ezért emeltem ki ezt a múzeumot, az a Balenciaga kiállítás, ami  2018 február 18-ig megtekinthető. (Az áprilisban nagy feltűnést keltett IKEA kék táskájához nagyon hasonlító darab természetesen nem lesz látható:)

A legendás spanyol nőiruha készítő Cristóbal Balenciaga munkásságát és örökségét bemutató kiállításon a mester több, mint 100 darabja látható kiegészülve kortársai terveivel.


Cristóbal Balenciaga Spanyolországban született 1895-ben. Gyermekkora óta közeli kapcsolatban volt a ruhákkal, divattal és a tervezéssel, hiszen édesanyja varrónőként dolgozott. Hatással voltak rá a varrodában töltött évek, hiszen szabóinas lett, majd Madridban kitanulta a szakma minden rejtélyét és hivatásos szabász lett. A spanyol királyi családnak megtetszett és gyakran viselték is az általa képviselt szoborszerű stílusjegyeket hordozó ruhák. A márkaalaptás ezután nem is volt kérdés számára, 1918-tól létezik hivatalosan a Balenciaga brand.
Meghatározó stílusjegye a szoborszerű sziluettek,karcsú derék hangsúlyozása.
A divatház szárnyai alól olyan híres tervezők kerültek ki, mint például Oscar de la Renta vagy  Hubert Givenchy.
Az alapító 1972-es halálával a divatmárka is nagy törést szenvedett, ami egészen a 90-es évekig tartott. 1997-től a kreatív igazgató Nicholas Ghesquiere lett, akinek sikerült ismét az eredeti hírnevet helyre állítania. 2002-től a Balenciaga a Gucci csoport tagja.
2012-től 3 éven át Alexander Wang vette át a kreatív igazgatói helyet.( több millió dolláros per miatt viszont szerződést bontott vele a brand)
2015-től jelengleg is a grúz Demna Gvasalia a cég kreatív igazgatója.

Ízelítő a kiállításból:

1967 Harper's Bazaar
envelope-dress-960.jpg
1967 és 1958-ból származó darabok

bal-comp-2.jpg

balenciaga-at-work-2560.jpgA kiállítás második része 30 olyan tervező munkáit tárja fel, amelyek az utóbbi 50 évben óriási inspirációt kaptak a Balenciaga márkától.

2015-Ready to wear  kollekció-Oscar de la Rentaoscar-de-la-renta-2560.jpg

Szóval a divat -és Balenciaga - rajongóknak a kiállítás szuper program lehet, ha éppen Londonba készülsz,-főként egy esős, szeles napra.

Itt a múzeum elérhetősége, megközelítése és egyebek: katt
Ha csak a Balenciaga kiállítás érdekelne: katt
Itt pedig a múzeumi online gyűjtemény linkje: katt

napichic_blog_hu_3.jpg►►►Gyere holnap is!

►►►Követhetsz a következő helyeken is:
Facebook    
Instagram
Pinterest
►►►

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr4212531405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása