kolin_hobbi ruhamentő

Divatkultúra online

2020. május 11. 11:08 - fashionLi

Múzeumok, kiállítások, tárlatok nélkül élünk már hónapok óta. De szerencsére a netre elég sok minden költözött. Sok újdonságot lehet kipróbálni, látni, olvasni, átélni. Mutatok néhány olyan érdekes oldalt, videot, sorozatot, ami a divathoz szorosan kapcsolódik és néhány órás elfoglaltságot bármikor adhat.

Magyar Nemzeti Múzeum videósorozata Rotschild Kláráról

Rotschild Klára évtizedekig volt a divat legnagyobb neve Magyarországon. A videósorozatban divattörténész mesél életéről és munkásságáról. Szuper anyagot hoztak össze, érdekes tartalmakkal és eddig nem ismert információkat is megtudhatunk Rotschild Kláráról. 11 héten át, szombatonként frissül a videótár, ne halaszd sokáig, mivel az első részen kívül a többi csak egy hétig lesz látható.

Dior dokumentumfilm

Három éve, Párizsban volt először látható Christian Dior Designer of Dreams kiállítása, aztán Londonban is a V&A Múzeumban, amire sajnos nagyon hamar elkeltek a jegyek-éppen ezért különösen örülök ennek a virtuális túrának. Most közel egy órás dokumentumfilmet készítettek a háttérfolyamatokról és a Dior ház 7 évtizedes lenyűgöző darabjaiból.

Next in Fashion

Alexa Chung és Tan France divattervező versenye a Netflixen látható. Ha ismered a Project Runaway-t, hasonló kreativitásra számíthatsz. Nem csak a szuper látványos kész ruhákat láthatjuk, hanem az ötletelés folyamatán át a szabás és varrás fázisát is követhetjük.
Több különböző nemzetiségű feltörekvő és tehetséges divattervező egy helyen, egy célért. Nem csak egy sima verseny, hogy ki lesz a jobb divattervező, hanem érdekes infokat is megtudhatunk a divat nem legcsillogóbb oldaláról. Van persze dráma , sírás és gyerekkori történetek- mégiscsak egy realityről van szó és nem veszi el a lényegről a figyelmet, szóval szerintem teljesen belefér.  A fődíj a Net-a-Porteren értékesítési lehetőség és természetesen pénzbeli jutalom (77millio Ft) a kollekciókhoz.

Making the cut

A divattervezős sorozatokból sosem elég. A Project Runway-ből kiszállt Heidi Klum és Tim Gun saját versenyt hozott létre az Amazon segítségével.
Közel egy éve ismert már a hír, hogy az olasz üzletasszony-tervező-modell-divatblogger Chiara Ferragni is részes lesz a sorozatnak a Making the cut-nak. Chiara mellett Naomi Campbell , Nicole Richie,  Joseph Altuzarra  is a zsűri tagjai.
Heidiék a Project Runway-ben megszerzett tapasztalatokkal és profizmussal vezették a 12 fős show-t. Itt is a világ különböző pontjairól érkező tervezők versenyeznek az átszámított 330millió Ft-os főnyereményért.

Divat és design kurzus a New York Museum of Art szervezésében. Ingyenes!

Arra is van lehetőség, ha a sorozatnézés nem köt le és tanulnál valamit. Nem csak divatról szerezhetsz új ismereteket,hanem a fotózás és kortárs művészetek, alapozó kurzusok ,műelemzések  közül is lehet válogatni, van , ami nagyjából 25 óra alatt elvégezhető.

A MOME (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem )is rengeteg ingyenes tartalmat gyűjtött össze a képzőművészettől a filmen át az kovászkészítő kurzusig.

Remélem találsz magadnak inspiráló, érdekes és hasznos időtöltési lehetőséget is. (:

►►►Kövess a következő helyeken is:
Facebook    
Instagram
Pinterest
Youtube
►►►

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr1115619192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása