kolin_hobbi ruhamentő

Környezetvédelmi Világnap!

2019. június 05. 22:19 - fashionLi

Manapság már szinte mindennek van világnapja. Van pl. a hóembereknek (01.18), Ölelj meg egy észtet! világnap (02.24), A parkettacsiszolás világnapja (07.29). Szerencsére vannak értelmes és nagyon fontos világnapok. Ilyen a mai is, ami a Körnezetvédelmi Világnap , Stockholban tartották az elsőt 47 éve.

Az utóbbi években,az egyik, ha nem a leginkább hangsúlyos téma lett a környezetvédelem. Kikerülhetetlen, és van is alapja. Rengeteg a szemét és a pazarlás az egész világon. Mivel ez egy divatblog, nem is mennék bele mélyen a témába. Viszont kikerülhetetlen, mivel a ruhagyártás a 2. legszennyezőbb iparág az egész világon (az 1.helyen az olaj). Nem akkor leszel divatos, ha a legújabb trendeket követed, hanem ha jó ízléssel tudod viselni a ruhát.

jgbk.jpg

b5f04bce368ce4a8-0611-vo-we3701.jpg

Borzasztó mennyiségű ruha kerül kidobásra, az újak legyártása szintén eszméletlen sok viz és vegyi anyagok felhasználásával készül. A környezetet szennyezi, a vásárlót pedig boldoggá teszi. Nyomasztó a kontraszt, főleg, ha bele gondolunk, hogy ez is hozzájárul az élőhelyünk, saját környezetünk romlásáhozfastfashion.jpg

Korábbi bejegyzésemben is már kitértem a témára, viszont nem árt újra és újra előhozni. Ezen a linken visszaolvahatod, most csak összefoglalóan, hogy miben is tud minden egyes ember segíteni a saját környezetén!

  • tudatosabb és mértékletesebb vásárlás
  • felesleges ruhák elajándékozása, újra felhasználása
  • ruhák elajándékozása
  • ne kérj zacskót/táskát az üzletben
  • környezetudatosabb anyagok viselése: kevesebb szintetikus anyag
  • kevesebb vegyi anyagos tisztítás

Ez csak néhány olyan dolog, amire nem kell plusz költséget szánni, sőt még spórolhatsz is, ha kevesebbet vásárolsz és segíthetsz másokon , ha adományozol. Sok kicsi sokra megy!

►►►Kövess, kedvelj, iratkozz fel, kommentelj:
Facebook    
Instagram
Pinterest
Youtube
►►►

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr8514874580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása