kolin_hobbi ruhamentő

Fess a kabátodra

2020. április 18. 21:02 - fashionLi

Kreatív Karantén Időtöltés

A utóbbi hetekben, amikor nagyon sokan, nagyon sokat vannak otthon, több idő jut(hat) a mindig elhalasztott dolgokra is. Ilyen lehet, ha körbenézel a ruhásszekrényedben- vagy akár máséban a lakásban-, és összegyűjtöd azokat a ruhákat, amikre már nincs szükség, és elkezded újragondolni, átalakítani.

Én egy farmerkabáttal voltam úgy, hogy szerettem volna már régóta átalakítani. A karján van egy folt, ami miatt már ritkábban hordtam, viszont ez nem olyan nagy gond, hogy ne lehessen eltűntetni.

Itt a folt:

_4176505.JPG

És az az ötletem az volt, hogy a foltból induljon ki egy minta. Ennek a folyamatát követheted végig, és videón is megnézheted(lejjebb görgetve érheted el, vagy a kiemelésre kattintva), hátha inspiráló ötleteket kapsz Te is. Egyébként nem csak kabáttal lehet ezt elkövetni, nadrágon is hasonlóan jól mutat ez a technika.

Kellékek:
-ruhadarab
-textilfestékek
-kartonpapír, hogy a festék ne fogja be amin dolgozol
-ecset
-egy jó ötlet [:

_4176522.JPG

1. lépés
Ha már megtervezted/ kerestél mintát, akkor ceruzával érdemes felvázolni az anyagra.Ceruza, kréta, szappan is jó lehet, mert ezek aztán kijönnek az anyagból vasalás, dörzsölés hatására is.

_4176524.JPG

2.lépés
Én 3D hatású festékeket használtam, ami száradást követő vasalás hatására megduzzad és irtó látványos._4176527.JPG

3.lépés
Színek. Egy vagy több, nagy vagy kisebb.. ízlés és bátorság kérdése csak (:

_4176528.JPG

A 3D hatású festék amíg szárad ,sokkal sötétebb az anyagon, viszont a varázslat a vasalás után lesz. Megváltozik az állaga és a szín intenzitása is.

_4176529.JPG

4.lépés
Vasalás. Az a tapasztalatom, hogy a textilfestékekre 12-24 órás száradási időt írnak. Bőven elég néhány óra is ,és néhány perces vasalás. Ezt mindig kifordítva kell végezni, a festett anyag hátoldalát vasald, ami lehet, hogy minimálisan festéket hagy maga után, azért egy anyagot még tegyél az vasaló felület és pl a vasalódeszka közé.
_4176545.JPG

A képek és a leírás után pedig itt a video:

►►►Kövess a következő helyeken is:
Facebook    
Instagram
Pinterest
Youtube
►►►

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr3915619826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása