kolin_hobbi ruhamentő

Alapdarab #3_Denim Jeans

2016. március 06. 21:14 - fashionLi

Az alapdarabok listájába a farmer nadrágnak is helye kell , hogy legyen.

Jól variálható, bárhová felvehető, rengeteg fazonban és színben elérhető. Egyszóval kihagyhatatlan a ruhásszekrényből.

De!

Amit mindenre, de különösen a farmerekre elmondható, hogy ne érjük be az éppen csak jó, majdnem jó, tetszik, de nem teljesen passzol típusokkal. Meg kell találni a tökéletes nadrágot. Nem szabadna sajnálni rá egy kicsivel több pénzt sem, mivel ez egy hosszútávú beruházás! Ezért (is) a legjobb, ha mindenképpen egyszínű, nem túl koptatott, bevágott, az aktuális trendeket követő nadrágból szerezzük be a teljesen tökéleteset, hanem egy klasszikus szűkebb fazonból.

A kínálat rengeteg, lássunk néhány összeállítást elegáns és sportos irányból.  Holnap pedig a farmertípusokat mutatom be,hogy ne vesszünk el a sokféleségben. az előzőekben már volt szó a nadrágfajtákról: itt.

Egykis farmertörténelem,  néhány érdekességgel.

Magyarországon 1978-ig főként a "lengyel" piacokról lehetett farmernadrágot beszerezni , vagy a nyugaton megfordult ismerősöktől, mivel ott már 1873-ban szabadalmaztatták. A farmernadrág atyja, Levi Strauss.

Eredetileg munkaruha volt, 16. században Európában is már jelen volt, ekkor nevezték denimnek.= farmerszövet, pamutszövet, fehér vetülék- és indigókékre színezett láncfonalakból, sávolykötésben készül.
 Az 1960-70-es évektől már divattermékként árulták.

A nadrágzsebek sarkán egy fém szegecs található, mivel régen a munkások a szerszámaikat a zsebekebe rakták, ami könnyen szétrepedt, ezért jött a megerősítés gondolata Jacob Davis-től.

Farmer típusú nadrágot már Magyarországon is gyártottak a 19. században. A szabadságharc idején vitorlavászonból készítettek nadrágot Szegeden, ezeket kékre festették, de a szabásvonal, fazon eredeti farmerhoz volt hasonló. A magyar változatának neve Trapper volt

 

Szólj hozzá!
Címkék: denim jeans

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr78449570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása