kolin_hobbi ruhamentő

Olvass a divatról

2016. július 20. 23:51 - fashionLi

Mit olvasol gyakrabban?
Könyvet vagy magazint ?
Regényt? Verset? Novellát?
És miről szeretsz olvasni ? Pszichológiáról? Politikáról? Gyereknevelésről? Gasztronómiáról?  Művészetekről?563571cdada9a10a7f6693a1ebfa4c29.jpg

Ha a DIVATról szóló magazinok, könyvek érdekelnek, itt egy kisebb összefoglaló, hogy mit is találhatsz a könyvesboltokban, és az újságosoknál, esetleg online.

- Ha a divat történelmi kialakulása érdekelne, mikor mit viseltek, mi volt aktuális 'trend':
A divat - Stílusok és viseletek az ókortól napjainkig
2838909_4.jpgA divat - Stílusok és viseletek az ókortól napjainkig 858626_5.jpgA Magyar Divat 1116 éve
846925_5.jpg
-Ha a divat irányzatairól olvasnál
Divat - Az irányzatok vonzásában 1143755_5.jpg-Ha híres tervezőkről karrier-életrajzi regényt olvasnál- Coco Chanel-ről több könyv is található
Coco Chanel 739637_5.jpgChanel & Co. Coco és a barátnők 2216444_5.jpgEgy ágyban az ellenséggel-Coco Chanel titkos háborúja
869513_4.jpg

Giorgio Armani- A hülyék sosem elegánsak 
2801578_5.jpg

-Ha a párizsi sikkről tudnál meg több mindent
Legyél te is párizsi nő
2854896_4.jpgMindig sikkesen! - A francia nők titka a szépségről, a stílusról és a jó közérzetről 2716159_5.jpg

Párizsi sikk - Szórakoztató stíluskalauz a francia divat nagyasszonyától 849158_4.jpg

-Egyedi ruhatár összeállításához, ruhadarabok megismeréséhez külön női és férfi verziót is találhatunk.
Schiffer-stílus / Nő - A korszerű öltözet
2827149_5.jpg-Ha a kifutók világa érdekelne:
713440_4.jpg

A digitális világunkban a nyomtatott és online sajtó helyzete évek óta átalakulóban van. Sokan temetik már a magazinokat és újságokat. A teljes megszűnés viszont szerencsére még messze van.
A magazinoknak könnyebb a dolguk, hiszen olcsóbbak és gyakrabban jelennek meg,mint a könyvek.

A női magazinok többségéről sok rosszat lehet mondani. Leginkább azt, hogy érdektelenek, mivel nem ad újat, nem jön meg a kedvem a több százezer Ft-os kabátra sem. Aki csak a divatról szóló hírek, trendek után olvasna a metrón hazafelé, vagy a strandon heverészve egy szép, színes magazint, nem sok választékot találhat. Talán az Instyle-al járna a legjobban.

Vagy érje be a ( a teljesség igénye nélkül ) Joy-Cosmopolitan-Elle-Éva magazinok valamelyikével.  Ezek női magazinok, amiben helyet kap néhány oldalon át a divat is-a többiről inkább nem szólnék- Számomra teljesen érdektelenek ezeknek a magazinoknak a létezése.

Az én egyik mániám, hogy egy Vogue-t (és/vagy Harper's Bazaar-t) mindenképpen be kell szereznem abból a külföldi országból, ahol éppen megfordultam-na és rendelkezik is saját kiadással- . Legelső a 2010-es szeptemberi Vogue UK volt. Szerencsére ezt a lapszámot sikerült elcsípnem, mert ez a hónap mindig vastagabb, hiszen ebben találhatóak először az őszi editorialok. Ez a Szeptemberi kiadás című filmből is kiderül. Láttad?
_5130485.JPGA Vogue egyre nehezebb lett az évek során. Viszont a  tartalom nem sokkal bővült sajnos. Reklám viszont annál több lett a magazinban. Divat lett Vogue-ot venni. De én azért veszem meg néha mégis, mivel inspirál. A képek, az összeállítások, az egészet körülvevő egyedi "Vogue-hangulat". Azt tudtad egyébként, hogy a Vogue eleinte (1892) még hetilap volt? 1973-ban lett csak havilap. Havonta 21 országban jelenik meg.
A Vogue egyébként az augusztusi számában a közösségi médiában is aktív tagjait rakja címlapra, mint például Rosie Huntington-Whiteley, Emily Ratajkowski modellek.

A 2010-es évek elején volt egy nagyon jó, évente kétszer megjelenő, két nyelvű ( angol-magyar) divatmagazin, ami már sajnos megszűnt. Fashion Issue, utolsó száma 2014-ben .
A másik kedvencem a negyedévente megjelenő PEP magazin volt. A magánkézben megjelenő magazinoknak roppant nehéz dolguk van fent maradni a piacon. Nekik se sikerült sajnos.

Néhány működő online divatmagazin:
http://lovefashion.hu/
http://www.fashionfave.com/
http://www.fashiontime.hu/

+ráadás. divat, kultúra, urban lifestyle magazin: http://psmagazin.hu/

napichic_blog_hu_3.jpg
►Gyere holnap is!
►Tegnapi bejegyzés: Divatbiblia?
Instagram
Facebook    
Pinterest     

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr258901884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása