kolin_hobbi ruhamentő

Herschel Budapestre érkezett

2016. július 24. 23:42 - fashionLi

herschelstyle.jpg

Hátizsák, edzőcipő, farmer (lazán feltűrve)+póló esetenként baseball sapka és iPhone a kézben. Az életkor pedig 30 alatt.
Lelőhelye: Budapest fő nevezetességei, Deák és Váci utca , vasútállomások környéke.
Ugyanis ők nagyobb százalékban külföldi turisták. A stílusos, de még nem a tömeg fajtából.
Persze ez csak egy kis része annak, akik hátizsákkal járják a várost, de mindjárt kiderül mi a lényeg.

A turista okosan próbál pakolni viszonylag sok dolgot. Ezért a legfontosabb, hogy beszerezzen egy kényelmes, praktikus elrendezésű táskát. Mivel divatérzékeny utazóról van szó, fontos a külcsín is. Sok dizájnerdarab közül lehet válogatni. Ebből inspirálódnak a fast fashion üzletek is , néhány ezerrel olcsóbban kínálnak hasonló darabokat.
De ne általánosítsuk a hátizsákot turistákkal és külföldiekkel teljesen. Néhány éve nagyon menő dolog lett elvárosiasodott túrahátizsákkal jönni-menni. Bárkinek, bárhová.  A leginkább elterjedt két márka közül - a svéd 'kisróka' Fjällräven  , akik túrahátizsákkal kezdték- és a kanadai Herschel márka, ami július elejétől már Budapesten is terjesztésnek indult. És itt a lényeg, a Herschel Supply Company..

.

Van már jópár magyar tervező is, aki szuper táskákat gyárt, hasonló -ha nem jobb- stílusban. Márciusban írtam már erről, ha érdekel, olvasd el ide kattintva.

Szóval egy jó hátizsák fontos kellék az ember életében. Megéri beruházni rá. Így van ez a Herschel táskákkal is. Árak és termékek is itt elérhetőek.herschel_1.jpg

A  kényelmes kialakítás, a hátnak megfelelő tartást biztosító, praktikus elrendezés, és főként a dizájnos megjelenés miatt vált méltán népszerűvé a kanadai márka. Figyelnek az apró részletekre is tervezés során, valamint jó minőségű, strapabíró anyagokat használnak.
f138a26ee30364839978f3b11ef1b2e3.jpg

És éljeen! Július 5-től kapható Budapesten 6 forgalmazótól a Herschel márka termékei:
PIG Shoes:1027 Budapest, Frankel Leó út 7.

The Mayfair Selection: 1027 Budapest, Frankel Leó út 7.

Poster Store: 1061 Budapest, Paulay Ede utca 20

WonderLab: Budapest, Hungary, Veres Pálné u. 3

Mountex, iStyle üzletek

Ismerd meg kicsit jobban a márkát:
Az 1900-as években egy hordókészítő ( Peter Alexander Cormack)  a feleségével Skóciából kivándorolt Kanadába. Le is telepedtek egy Herschel nevezetű kisvárosban. Annyira kicsi volt, hogy csupán 30-an laktak ott.  Az ő 3. generációs leszármazottai láthatóak a képen ˇˇ , Jamie and Lyndon Cormack. A testvérpár 2009-ben alapította a céget és nevezte el a kanadai kisvárosról. A Herschel Supply Company törzshelye Vancouverben található.
.picture-232-600x451.pngHátizsákok mellett gyártanak még pénztárcát, tokot, sapkát, bőröndöt is.
A termékek megkapó formavilága némi nosztalgikus hangulattal is társul. Ugyanakkor a modern és dizájnos megjelenés, színkombinációk határozottságról árulkodnak.
Több nagyobb márkával is együttműködtek már: New Balance, Apple, Disney Coca-Cola,.

khf-lv.jpg

A galériában néhány inspirációt találhatsz.

Te is kedvet kaptál egy Herschelhez?herschel.jpg

napichic_blog_hu_3.jpg
►Gyere holnap is!
►Tegnapi bejegyzés: Hátizsákkal a világ
Instagram
Facebook    
Pinterest  

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr168910136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maresi 2018.09.28. 13:59:04

Kicsit megütötte a szemem a bejegyzésben a "30-on alul..." Márpedig én 60+ vagyok és így öltözködöm. Hasonlóan táskaőrült vagyok, ahova lehet, hátizsákkal közlekedem, vásárolni is, programra is. Persze nem ugyanazzal. Most éppen valami szuper tornazsákot keresek (nem tornázni akarok...:-)), de nem találok olyat, ami egy kicsit stilusos... Nem akarok 790.-ért venni, de nem tudom, melyik lenne jó: a csatos? a cippzáras? a sima? Hogy beleférjen azért kb. 2 kg, de mégis jól nézzen ki.
Köszönöm, ha tippet kaphatok.

fashionLi 2018.09.29. 15:22:02

@Maresi: Kedves Maresi!
A cikk a néhány éve indult trend ihlette, ami nagy számban a Herschel típusú hátizsákkal világot járó turistákról szól. Mára már ez nem túl feltűnő jelenség :) Én is szeretem a hátizsákokat a praktikussága miatt, és abszolút kortalan dolog.
A tornazsákok is újra nagyon divatosak lettek. Rengeteg magyar tervező foglalkozik ezzel. Több ezer Ft-ért bőr, és igencsak mutatós típusokat lehet találni. Erről szóló cikkem itt található:napichic.blog.hu/2016/07/31/tornaterembol_lett-divatta_lett
De ha van egy kis kézügyesség és varrógép a közelben, akkor el is lehet készíteni ,kezdő varróknak is biztos siker.
Ehhez ajánlom korábbi cikkemet, videóval, leírással, képekkel: napichic.blog.hu/2016/08/22/legyen_egyedi_tornazsakod
Sok sikert a kereséshez :)

fashionLi 2018.09.29. 15:25:46

@Maresi: Tapasztalatim szerint a tornazsákok legprakikusabb vagy cipzáras vagy pedig az összekötő verziót választani. És arra érdemes figyelni, hogy legyen elöl egy kisebb zseb, amibe a mindig kéznél lévő dolgok kerülhetnek: telefon, kulcs, zsebkendő.. . Jóval megkönnyíti az életet, ezért készítettem én az első torazsákom után ezt a darabot: napichic.blog.hu/2018/04/28/tavaszi_outfit_tippek
süti beállítások módosítása