kolin_hobbi ruhamentő

Inspirationholic

2017. április 05. 22:43 - fashionLi

A neccharisnya a 90-es évek után újra hódító útjára indult.

Neked hogy tetszik?

►►►Gyere holnap is!

►►►Követhetsz a következő helyeken is:
Facebook    
Instagram
Pinterest
►►►

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr8112413479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kingha 2017.04.19. 11:52:48

akkor voltam tini, mindenkin ez volt, meg világítós streccs nadrág, esetleg klórozott pszichodelektikus póló (mondván, hogy batikolt - pedig nem is! mert a batik technika nagyon más), tata-farmer-rövidgatyák [kilóg belőle a neccharisnyás fenék, és rojtos a széle] - az összes verzióban közönségesnek hatott :P most is az :))

fashionLi 2017.04.19. 19:59:51

@kingha: a divat pedig egyre hamarabb ismétli önmagát. ezért sem kell megválni a megunt daraboktól, valamire vagy valakinek hasznos lesz majd (:

kingha 2017.04.20. 09:48:30

az a baj, hogy a divat evvel az "önmaga ismétlésével" - még durvábban szennyez és nyomorba dönt. mi lehet itt európában jól élünk, de sajnos minden egyes ruhadarab ami a fast fashion rendszerből kikerül "nem etikus". a tudatos és egyéb felütéssel készül kollekciók pedig nem a gondolkodásra, hanem a fogyasztásra ösztönöznek. bár van sok bátor kezdeményező nemzetközi és hazai szinten is, aki a fenntartható divat irányába mozdul el - a mai nagyon is agymosott fiataloknál - ez még nem divat :(.

egyébként nekem sok régi ruhadarabom van - nagyim, anyám ruhatárából, megéltem néhány "újra ezt viselik" helyzetet - de asszem már vagyok annyira "öreg" - hogy ne legyen szükségem a mainstreamre.

egyébként a posztok izgalmasak, csak nagyon hiányolom a tudatos divat témát. mert két kérdés feszíti a mai divatvilágot: fogyasszunk tudatosan - vagy öltözzünk és fogyasszunk ritmusban a változással. ha ez utóbbit választod, akkor tartós tej vásárlást és nagy családot, ne tervezz. mert nekik nem marad FÖLD.

fashionLi 2017.04.20. 09:59:33

@kingha: köszi a hozzászólást (:
Az újrahasznosítás és az elvileg bio anyagok használata is nagyon menő manapság. Próbálják enyhíteni ezt a túlzott fogyasztás témát, de tudjuk mire mennek vele.. :D
Ami szerintem még a fő baj, hogy az emberek sokszor a rossz minőséget igénylik és veszik. Nem csak a fast fashion termkeket(mert ott is lehet találni jobb minőséget, ahogy a dizájner termékekből is rosszabbat ), de nincs is igényük arra, hogy utána járjanak, hogy maguk is készíthetnek valamit, ami gyors, de egyedi. Nekem az egyediségi és stílusosság a fő motivációm a divatban.

kingha 2017.04.20. 10:08:53

@fashionLi: újrahasznosítás - mondjuk ... de a bio anyagok hatalmas környezeti terheléssel bírnak, hiszen természetes élőhelyeket pusztítanak el, hogy legyen helye az igény támasztotta kereslet kielégítésésnek. és ja, éhbérért.
a túlzott fogyasztás témája - sajnos egy szomorú jelen,ami ellen mindennap és mindenkinek tennie kellene - egy picit. sőt egy picit nagyobb lépést (nem vásárolok, tudatosan fogyasztok, helyi terméket vásárolok, stb). és az is nagyon sajnos, hogy ebben az iramban a jövő generációknak nem marad semmi: föld, víz, levegő.
nem hinném, hogy az emberek a rossz minőséget igénylik és veszik - ez is egy illúzió. a kiszolgáló piac és a kereslet diktálta illúzió. mert ugye van egy diktált iram a divatban is, amibe az akinek nincs egyedi stílusa - szeretne beilleszkedni (mert megszólják, kiközösítik és így tovább - most a fiatalokra gondolok) és így minden hasonlót megvesz - megvásároltat. a szegény ember meg vízzel főz - azt veszi ami van, és mivel vidéken a kis faluban nincs turkáló, ezért marad a kínai. ami vacak minőség, de mivel más nincs ezért van rá kereslet. hiszen buszjegyre sincsen pénz.

szóval sok árnyalata van ennek a rendszernek, valamint sok dolgozó és fogyasztó rabszolgája.
süti beállítások módosítása