kolin_hobbi ruhamentő

A jövő divatdiktátorai

2019. május 11. 09:00 - fashionLi

Sorozat ajánló: Project Runway

2004-ben indult egy borzasztóan ötletes ,kreatív és egyedi amerkiai reality show. Az első évad óta izgatottan vártam az újabb adásokat, mivel rettentően inspiratív volt az egész koncepció.

Eredeti címen Project Runway, magyar adókon Leendő divatdiktátorok/ A kifutó címmel futott a sorozat néhány évadon át-de évek óta már online követhető.

A 17.évad idén március 14-én indult, tehát elég sikeresnek mondható a show.

Ezen a linken megnézheted / újra végig nézheted az adásokat: első évad.- de elérhető Netflixen is.project_runway_s01.jpg

Röviden, hogy miről is szól ez az egész: Kihívások,ötletek,gyorsaság,megvalósítás és különleges alapanyagok.

Egy évadban 15-20 dizájner versenyez egymással. Minden résznek van egy kihívása, tematikája, ami a tervezőknek a kiinduló ötletet adja. Ehhez kapcsolodóan kell egy ruhát kitalálni, lerajzolni, átgondolni a szükséges anyagmennyiségeket, kellékeket, amihez azonos keretösszeget kapnak. Aztán indul a rohanás, mivel 30 percük van beszerezni az anyagokat. A kivitelezésre pedig nem egész 2 napjuk. Majd egy házi kifutón bemutatják a tervezett ruhát, amit a zsűri értékel, és minden alkalommal egy versenyzőt elküldenek.  A zsűri remek véleményalkotó, nem elfogult, és szeret kritizálni is.project-runway-christian-siriano-750x450.jpg
A nyeremény óriási, hiszen az Elle / Marie Claire magazinban való megjelenés mellett együttműködhetnek egy nagy márkával (pl.: Banana Republic, Diane von  Fürstenberg), és pénzjutalom is illeti őket, hogy elkészíthessék és felvonuljanak a saját kollekciójukkal New York-i divatshow-n.

A show-t azért is nézem már a kezdetek óta, mivel hihetetlen mennyi izgalmas, változatos és szuper feladatot találnak ki a tervezőknek, amiből tényleg megmutatkozik a kreativitás.
Növényekből, bútorelemekből,élelmiszerekből ruhát készíteni, vagy éppen hulladékból? Megmutatták, hogy igen, lehetséges.

1484041928-0.jpg
A megvalósítást és az ötletelést viszont nagyban nehezít az időkorlát. Érezhető a feszültség, a gyorsaság, minél előbb a legjobb teljesítményt kell nyújtaniuk. Mivel egy teremben szabnak, varrnak a tervezők, néha az egymás közti feszültség is nehezíti a teljesítményüket. A verseny ideje alatt még együtt is laknak, elszakadva a barátoktól családtól és a világhálótól is.

screen-shot-2015-08-27-at-11-40-40-am.png

A sorozat 15 éve népszerű. Volt 7 évadon át tartó All Stars show, ahol nemzetközi győztesek versenyeztek egymással. Nem lehet elég korán kezdeni a divattervezést sem, ezért egy Junior show-t is indítottak 2015-ben.

A sorozat népszerűsége a házigazdán- Heidi Klum, zsűrin és a mentoron-Tim Gunn - is nagyban múlt. Viszont Heidi és Tim tavaly a 16.évad után elhagyta a showt, azért, hogy saját divattervezős műsort készítsenek az Amazonra , ami idén nyártól lesz elérhető.

tim-gunn-heidi-klum.jpg
A műsorvezetői pozíciót Karlie Kloss ,a mentorságot pedig az egyik személyes kedvencem a 4. évad győztese , Christian Siriano vette át. nup_184841_4090.jpgAz idei évtől változott még a műhely is, és a kifutó is sokkal modernebb, és látványosabb külsőt kapott.

►►►Kövess, kedvelj, iratkozz fel, kommentelj:
Facebook    
Instagram
Pinterest
Youtube
►►►

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr6914819220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása