kolin_hobbi ruhamentő

Baktériumok és a textilfestés jövője

2019. november 09. 08:35 - fashionLi

A környezetünk védelme és megóvása rettentő fontos, ezzel már mindenki tisztában van. Ahogy azzal is, hogy mennyi rengeteg felesleges dolgot vásárolunk majd aztán kidobjuk, mivel nincs is rá szükségünk. Így van ez a ruhákkal is. Nem véletlenül a divatipar a 2. legszennyezőbb iparág. Az utóbbi években viszont sok kampány épül arra, hogy hasznosítsunk újra, tudatosabban vásároljunk. Ezzel tehetünk a jövőnkért. Viszont a ruhagyártásban is vannak kezdeményezések és kísérletek, hogyan lehetne környezetbarátabb módon festeni a ruhákat.

bakteriumfestes_1.jpg

bakteriumfestes_2.jpg

A textil feldolgozásának folyamatában a festés a legszennyezőbb munkafolyamat. A baktériumokkal való festésről korábban már írtam, itt vissza is olvashatod. Újabb kutatások jelentek meg ebben a témában, és mutatták be a lenti videóban, hogyan is zajlik a folyamat. Ebben a folyamatban sokkal kevesebb vizet használnak és csökken a káros anyagok kibocsátása is.

►►►Kövess a következő helyeken is:
Facebook    
Instagram
Pinterest
Youtube
►►►

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr3415298624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása