kolin_hobbi ruhamentő

Edzőcipő a zsebedben?

2016. június 25. 07:50 - fashionLi

Néhány napja egy érdekes cikkel találkoztam. Aztán tovább kutatva jobban megnéztem a Vibram olasz cipő vállalat oldalát. És tényleg. Itt egy furcsaság, futurisztikus lábbeli.
A japán-olasz együttműködés egészen csodás dolgot alkotott.

Na jó, de MIRŐL van szó?

Sokszor nem megfelelő méretű a cipőd? Nem illeszkedik tökéletesen a lábadhoz, kényelmetlen, kidörzsöl, többször kell újra megkötni? Na ezektől nem kell tartania , annak, aki a Vibes-olasz márka legújabb cipőjét kipróbálja..Fitnes-jóga cipőnek hirdetik elsősorban.

Egy cipő, ami hajtogatható, elfér a kis kézitáskában, de akár még a zsebedben is. Bárhol, bármikor előveheted. Ráhajtogatod a lábadra, tépőzár be, és indulás. Zseniális.

Nekem tetszik a dizájn, főleg a színesben néznek ki jól, viszonylag nem is drága.99€

vibram-furoshiki-shoe-new.jpg

Az olasz cipő vállalat, a Vibram ( akiknek köszönhetjük amúgy az 5 ujjas cipőket is.) egy japán tervezővel - Masaya Hashimoto - együttműködve alkotta meg ezt a futurisztikus lábbelit. Ezzel a csomagolási technikák szerepe is egy új szintre lépett.

A tervezésnél az inspirációt a japánok egy speciális hajtogatási-csomagolási módja adta, a Furoshiki. Innen is a cipő neve ( Furoshiki Shoes ).
Ha érdekel mi mindent lehet készíteni ezzel a technikával  katt idefuroshiki.gif

A cipő anyaga könnyű polyamid, nejlon -elasztán,
A lábat egy mozdulattal becsavarhatjuk, majd a rögzítés  tépőzárral történik .A felső része sztreccs anyag, így tudja anatómiailag a láb vonalait követni.

Méretezése a megszokott betűs ruhaméretek alapján van a legkisebbtől haladva: S -M-L-XL. Az S méret a 36-37-es lábméretnek felel meg, míg a legnagyobb a  44/45.

Jelenleg 5 színben lehet megvásárolni.

hero_new.jpg

side_new.jpg

sole_new.jpg

vibram_0064.jpg

vibram_furoshiki_15uac06_black_sole_open_square.jpg

Amerikában már tavaly bemutatták ezt a csodacipőt. A hivatalos honlapon 120$-ért magassszárú verzióval is találkozhatunk.

short-boot_hero_square.jpg

short-boot_unwrapped_square.jpg

 

Nézegess még több Furoshiki cipőt a galériában.


►Gyere holnap is!
►Tegnapi bejegyzés: Őszi előrejelzés Nina Riccinél
Instagram
Facebook    
Pinterest     

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr758838150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2016.06.25. 20:35:10

"viszonylag nem is drága.99€"

Pedig 32ezeré ez az eldobható szar qrva drága.
Ha meg használat után zsebre akarod vágni, akkor akárhol nem mászkálhatsz benne.

fashionLi 2016.06.25. 21:15:42

@Tibi !: Ezt első sorban nem utcai viseletnek szánják. Az edzőteremben megmarad olyan állapotban, hogy összehajtogatható legyen. Szerintem aki egy rendes, hosszú távon és gyakran használatos edzőcipőt vesz, nem sajnálja rá a pénzt. Ezért nem olyan drága az a 99 €.

Győrfi József 2019.11.22. 22:40:52

@Netuddki.: Állitólag olasz webshop-ból 20 ezerért lehet rendelni
süti beállítások módosítása