kolin_hobbi ruhamentő

Use búcsú

2017. június 02. 00:39 - fashionLi

Egyetemi csoportmunkából a divathetekre

Július elsejétől a magyar divatipar egy tehetséges és világszínvonalú márkát fog hiányolni. 

Facebook bejegyzésben adta hírül a USE csapata  június első napján a szomorú tényt, hogy a márka megszűnik.xgtfdh.jpg

13 évvel ezelőtt 3 tehetséges magyar tervező alapította a márkát: Füzes Eszter, Tóth András és Godena-Juhász Attila  (Füzes Eszter később kiszállt a tervezésből)

Egy egyetemi (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem -MOME-) csoportmunka alkalmával mélyült el a barátság,és ez a közös projekt Párizsig repítette őket, ahol ösztöndíjasként tanulhattak, tervezhettek. 2004-től a divatnapok elmaradhatatlan és várva várt tervezőiről van szó. Alapításuk évében elnyerték az Év Fiatal Divattervezője és az Év Divattervezői díjat is. A folyamatosan fejlődő márka darabjait ázsiai és  amerikai piacokon is árulták. Jelen voltak a Berlin Fashion Weeken, New York-i és Los Angeles-i divatheteken is. 6611252_e38e109ad5a3be32b0bc90e5d0c04423_wm.jpg
A fejlődést és a bennük lévő lehetőséget bizonyította, hogy 2013-ban 300 millió forintos befektetési megállapodást kötöttek egy Jeremi alapkezelő-mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogató közös európai források- vállalkozással, a Venurio Zrt-vel.

A minimalista vonalat képviselő márka azonban befejezi működését. Szomorú hír ez, hiszen a tehetséges páros ruhái különlegessége hiányozni fog a magyar piacról. Elsődleges célpontjuk a prémium kategóriás ruhákra fogékony városi nők. Azok a 25 év feletti világra nyitott személyek, akiknek fontos a minőség , az egyediség és vállalják a karakteres ruhadarabokat.
A USE volt az a márka, akik a magyar delegáció formaruháit tervezték a Rio Olimpia sportolói számára.34115_28178_teamhun_nyito.jpg

Számos hazai és nemzetközi címlap ,magazin megjelenés és sikert könyvelhet el a brand. Többek között kollekcióik szerepeltek a Vogue Italia, Marie Claire, Glamour, Harpers Bazaar magazinokban is.

Hirtelen érintette a szakmát is a márka megszűnése. Két hónapja még nem is sejtettük, amikoris a Mercedes.Benz Fashion Week záró divatbemutatóját figyeltük.

A galériában néhány USE darabot nézegethetsz.

►►►Gyere holnap is!

►►►Követhetsz a következő helyeken is:
Facebook    
Instagram
Pinterest
►►►

Szólj hozzá!
Címkék: use

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr1912558585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása