kolin_hobbi ruhamentő

Londoni piacozás

2017. augusztus 17. 23:56 - fashionLi

Magyarországon a használt ruhák főként a szigetországból kerülnek a boltokba. ANGOL HASZNÁLT RUHA.. PRÉMIUM MINŐSÉGŰ ANGOL  RUHA... feliratok ismerősek, ugye?

Gondoljunk csak a rengeteg Next, Gap, Topshop, Marks&Spencer, Dorothy Perkins, New Look... márkára. A silány minőségű Atmosphere ( Primak) márkáról ne is beszéljünk.
A hazai boltok töredékéért lehet szert tenni ezekre a márkákra- másodkézből. Nagyrészük nem is szállít és nincsenek is jelen Magyarországon. Szóval a márkahű vásárlók vagy eljönnek érte, és így szerzik be, vagy kivárnak és néhány szezonnal későbbi darabokkal is beérik.

Sokszor a minőség és az egyedibb darabok miatt meg is éri a használt üzleteket járni, hiszen rengeteg kincsekre, és sokszor még az eredeti árcédulával ellátott darabokra is lehet lelni.

Angliában a használtruha boltok másként működnek. De természetesen jelen vannak. Itt charity shopoknak hívják, ami adományüzletként funkcionál. Ruhák mellett bármit meg lehet találni, egy mini piac minden üzlet, ahol önkéntesek dolgoznak, és bárki beviheti a megunt holmiját.

Kicsit távolról kezdtem, de a lényeg, hogy a mai bejegyzés a Londoni piacokról szól. Hiszen a brit főváros kötelező turista utvonalai között is helyet kapott néhány: Portobello Market, Old Spitafield Market) Ellátogattam kettő piacra, amit a Wasárnapi Művészpiachoz ( WAMP- Budapest) nagyon hasonlóan kell elképzelni. Dizájnerek a saját standjaikon árulják a termékeiket, lehet enni-inni különleges fogásokat, de vannak több évtizedeket megért nadrágok, kabátok, mindenféle antiknak számító darabok. Könnyen lehet dizájner márkára is bukkani. Az áruk viszont hiába használt, 40-300 font körül mozog.De még így is az eredeti ár töredéke. 

A vintage piacoknak, és vásároknak különleges atmoszférája van, a hangulatot képekből nehéz visszaadni, még vidón sem az igazi. De megpróbáltam, hátha sikerül meghozni a kedvet, és ha Londonban jársz, ellátogatsz legalább egy piacra.

 

►►►Követhetsz a következő helyeken is:
Facebook    
Instagram
Pinterest
Youtube
►►►

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr5612758556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása