kolin_hobbi ruhamentő

DIY karkötő* Decoupage *szalvétatechnika #2

2016. március 28. 08:00 - fashionLi

Az előző bejegyzésben volt szó egy kreatív cipőátalakítós dologról, amit még 3 évvel ezelőtt követtem el.. Szalvétatechnikával.

Ha érdekel, katt ide.

Most pedig nézzük, hogy mi mindenre jó a szalvéta...Ne becsüljük alá ezt a kis papírdarabot, csoda dolgokat lehet vele elkövetni!

KARKÖTŐ

Karkötőt is nagyon egyszerűen csinálhatunk belőle. Múlt héten bemutattam már egy karkötő készítési eljárást, ha megnéznéd, itt elérheted.

Hozzávalók:

_8234544.JPG

-Fa karkötőalap
-fehér festék
-Szalvéta
-Ragasztó( az előző posztban említettem már, hogy melyet is érdemes használni, mutatom a képet én melyet szoktam használni:_3270271.JPG

Árban és mennyiségileg is sokkal jobban megéri ,mint a hobbi boltos decoupage ragasztó .Beszerzése hasonlóan egyszerű, csak nem a hobbi boltban, hanem barkácsáruházba menjünk érte!

A fa karkötőalapot először fehér festékkel(tempera) alapozzuk le, mert a minta így jobban fog látszódni.

_8234550.JPGSzáradás után, ami maximum 15perc lesz, használjuk a fent mutattt ragsztót^^, az egészet kenjük át vele. Ne lepődjünk meg, ez a ragasztó is fehér színű, de átlátszóként szárad meg!

_8234552.JPG

_8234553.JPG
Maximum 2 rétegű szalvétát helyezzünk rá a karkötőre, itt óvatosan, lassan haladva simítsuk rá a fára, hogy ne gyűrődjön fel/ meg a szalvéta.
Száradás ( kb. 30 perc) után újra ragasztóval, vagy átlátszó körömlakkal kenjük át.  Mivel itt nem túl nagy felületről van szó, én inkább a lakkot ajánlom.
És már kész is!
Enyhén fényes, vízlepergető egyedi karkötőnk -száradási idővel-maximum egy óra alatt készen is lett -!

_8234547.JPG

_9084749.JPG

_a159338.JPG_a159344.JPGItt a zöld és a hátsó szegecsekkel díszített karkötő NEM szalvéta, hanem textil anyaggal bevont!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr348530840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása