kolin_hobbi ruhamentő

Cipő origami

2016. július 12. 23:45 - fashionLi

Unifold.

Hallottál már róla?
És a hajtogatható cipőről?


Az Uniford nevű programmal könnyedén szerkeszthetőek a lemezalkatrészek szabástervei.
Nagyon látványos dolgokat lehet vele létrehozni.
Ilyen volt ez a cipőterv, amire rábukkantam.

204a5699dc5819d7ac62d32c51485156.jpgVan, aki szerint ezek a cipők nem túl divatosak inkább praktikusak. Pedig kifejezetten jól néznek ki.De ha akarattal elrontanánk az összképet, akkor hordjuk zoknival , ahogy a képen is tették. DE amúgy ZOKNIT ilyen kivágású cipőhöz egyébként SE VEGYÜNK FEL.


A cipő viselése (túl ) sok helyen a világban luxus terméknek számít.  A fejlődő országokban több fertőzéstől óvhatnák meg az embereket, ha cipőt tudnának viselni. Ehhez viszont megfizethető cipők kellenek. Ezen elgondolásból alkották meg ( Horatio Yuxin Han és Kevin Crowley ) ezeket a képen ^^ látható különleges lábbeliket. A kínai tervező mindezt úgy képzelte el, hogy a letölthető szabásmintát nyomtatás után házilag bárki meghajtogathatja magának , sokkal olcsóbban, mintha megvenné. A felhasználót sokkal kisebb költség terhelné, hiszen a lapos szabásminta szállítása is sokkal könnyebb , mintha kész termékről lenne szó.
( na de ahol a cipő is luxus, hol fog nyomtatni az ember... )


Érdekes megnézni a kiterített mintáját, hogyan is hajtogatható össze a cipő. Pár perces origami után kész , hordható cipő varázsolható a etilén-vinil-acetát =EVA  anyagából.

Három éve azt írták, hogy a tervezők dolgoznak azon, hogy kereskedelmi forgalomba kerülhessenek a tervek. De eddig ez nem sikerült , pedig igazán praktikus és mutatós lenne a száraz nyári napokon.

Kicsit hasonló ez a cipő elgondolás a pár héttel ezelőtt bemutatott összegöngyölhető és zsebre rakható cipőhöz. Itt megnézheted,ha lemaradtál róla.

 

napichic_blog_hu_3.jpg►Gyere holnap is!
►Tegnapi bejegyzés:  Nők Chanelben
Instagram
Facebook 
Pinterest  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr468884004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása