kolin_hobbi ruhamentő

Ruhakezelés_farmer

2016. március 30. 23:09 - fashionLi

Be a fagyasztóba

Néhány trükk, hogy évekig eredeti színű és állapotú farmerünk maradjon.

Főleg a fekete színű farmerekre érvényes, de általánosságban is elmondható, hogy NE túl gyakran mossuk. Kifényesedik, kifakul, elrongyolódik... ( inkább vegyünk még egyet, hogy gyakrabban tudjuk cserélgetni a darabokat)

Ezt mondja a Levis egyik legfőbb marketingembere Carl Chiara is. Minél ritkábban mossuk, annál jobb. Persze ha foltos, mossuk ki rögtön!
De miért is mondja ezt a farmerszakértő? Főként mert mosásnál elveszti a viselője formáját. Újra fel kell vennie a test alakját, mosás után érezzük, hogy kissé szorosabb, nehezebben nyeri vissza az eredeti alakját.

Mosógépes mosásnál NE forróvízben mossuk, és a szárítógépet is kerüljük el. De a legjobb, ha NEM mosógépben mossuk!

A legjobb ha áztatjuk csak az anyagot, kis mosószerre, langyos vízben.

farmermosas.jpg

A fakulás megakadályozására kis ecetet önthetünk a vízbe, főleg indigókék, sötét anyagoknál a fakulás elkerülése miatt ajánlatos.  Áztatás után ne csavargassuk, nyomogassuk, és az övtartón akasszuk fel, majd száradhat is-legjobb ha a szabad levegőn.

farmermosas2.jpg

Egy furcsa tisztítási eljárás, ha a fagyasztóba rakjuk 10-12 órára a farmerünket. Elsősorban a kellemetlen szagok távoznak, de néhány  baktérium is elhal a fagyban.
Taszítás lehet még SÓ felhasználásával is. Sok sok SÓt adhatunk a vízhez , és abban mehet az áztatás. A foltokat pedig fogkefével távolíthatjuk el a legkíméletesebben kevés mosószerrel.

Jövő héten a cipőtisztítás kerül elő, saját videóval!

Szólj hozzá!
Címkék: farmer mosás jeans

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr598545064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása