kolin_hobbi ruhamentő

Camino chic

2016. június 30. 07:33 - fashionLi

El Camino. Ismerős ez a spanyol név? Ez maga az Út, a zarándoklat, a kihívás, az akarat, a kíváncsiság.
Viszont mindenkinek mást jelent és máshogy éli meg, más célokkal indul neki.

Mit keres egy divattal foglalkozó blogon, a Camino...? A zarándokút pont nem a külsőségekről szól.
A Camino egy elhatározás , megcsinálod vagy sem. Amíg az út tart, nem kell a hétköznapi , megszokott dolgokkal foglalkozni. Egészen más életvitel vár rád a pár hét során. De a divat még az óceán mellett és az erdőben a sárga nyilat keresve is velünk lehet. Talán pont azért, indulsz el, hogy megtaláld a saját utadat, a saját stílusoddal....


A Caminora indulók időszaka  az április-októberi időszak. Mi hárman, egy éve már , hogy nekivágtunk az északi szakasznak. northern-way-camino-de-santiago-full-way-camino-ways-570x280.png
Figyelhetünk akkor is a ruhák összhangjára, ha többszáz kilométeres gyalogtúrára indulunk.
Sokaknak ez jelentéktelen. Lényeg, hogy praktikus legyen, a legkisebb dolog az, hogy milyen színű, fazonú a túra ruhám.-mondják sokan.De most arról lesz szó, aki nem így gondolja. De annak is hasznos lehet, aki csak egy kis tapasztalatot szeretne olvasni a ruházkodással kapcsolatban- hasonló túra során.


Jöjjön a Camino a divat szemszögéből.- ahogy ritkán esik szó róla-


Spanyolország, nyár, forróság, mediterrán éghjalat. Viszont az északi Camino szakasz, az óceán mellett halad. Ezért sokszor hűvösebb, változékonyabb és csapadékosabb időt hozhat magával.

Induljunk a hátizsákkal, (30-40literes). Pár hétig ő lesz a gardrób, a hűtőszekrény, elsősegélydoboz és a minden többi funkciót ellátó társ az úton. A bevásárlás nagy részét a Decathlonban végeztük el. A jó minőség és nagy választék mellett sok alapdarab olcsón beszerezhető.


Rövid ujjú, ujjatlan felső, hosszú felső : 4-5 db -Kalenji, H&M
Rövidnadrág: 2 db - Kalenji
Hosszúnadrág:1 db - Kalenji
Esőkabát: Qechua
Polár pulóver: Kalenji
Cipő: Salomon
Túrazokni: Kalenji
Napszemüveg: H&M
egyéb: hálózsák, gyógyszerek, naptej, töltők, fényképezőgép, tisztálkodó szerek

img_6540.JPG

A Camino előtt még itthon készítettem ezt az El Camino feliratú 3D hatású pólót.img_6845_1.JPG

Egyre több divatüzlet jön ki sportruházattal. Ennek örülünk, mert jobban megjön az ember kedve akár a futáshoz is. És azért is jó, mert ezek túraruházatnak is tökéletesek. Légáteresztő, izzadságelvezető anyaguknak köszönhetően kényelmes viseletet is biztosít egész nap, a napi 20-30 km-es szakaszokon is-és mellette jól is néznek ki.

Ami a legfontosabb a cipő! Ezen nem szabad spórolni. A hétköznapokban sem, de a túrázáshoz főként érvényes, hogy minőségit vegyünk. Kerestünk hetekig, próbálgattunk, utána olvastunk. A választás a Salomon márka  Gore-tex cipőjére esett. Fontos, hogy a bokát tartsa a cipő, kényelmes és jó kialakítású legyen. Na és túra előtt járassuk be, ismerkedjen a lábunkkal a cipő! (Na de nem kell több száz km-t lejárni benne ; ) )
Fontos az is még, hogy ne ázzon be. A Gore-tex tartós vízlepergető tulajdonságot jelent, de emellett még szélálló és jól lélegző anyag. Az a ruházat , amin a Waterproof -ot látjuk a kisebb esőzéseket kibírja,hivatalosan 1.500 mm vízoszlop nyomásának kell ellenállnia. Több hetes túrára, és a hosszabb távú befektetetés miatt is a Gore-tex mellett döntöttünk.


A jó cipő egy megfelelő zoknival tud együtt érvényesülni. Csökkenti a vízhólyagok kialakulását is ( nekünk egy sem lett az út során :) ) Ebből 4-5 napra való jó ha van nálunk. Ki tudja milyen gyakran tudunk majd mosni ( nem túl gyakran )

_6200923.JPG

_6200927.JPG

Hiába  a nyár, és Spanyolország, egy darab hosszúnadrág mindenképpen legyen nálunk. Nekem ez egy télies futónadrág volt, amihez hasonló színű felsőt vittem,
Jó ha van nálunk egy polár pulóver is. Decatlonból már 1500 Ft-ért megvehetjük._6200932.JPG

img_8990_1.JPG

Két rövidnadrág még a csomag limitben elfér. Ez a zöld szegésű H&M futónadrág, gyerekosztályról való, hozzá hasonló színű póló . A fényvisszaverő csíkok hasznosak lehetnek, mert a korai indulásnál sokszor még szürkület van, autóúton haladni pedig nem árt az óvatosság mellett még a fényvisszaverő ruházat is.img_1811.JPG

A túraruháknál az anyagokkal nem nagyon tudunk variálni. A színekkel viszont annál inkább. Jöhetnek az élénk színek. Használjuk ki, ha a nadrág szegése színes, mert biztosan találunk hozzá hasonló színű pólót is._6070658.JPG

_6070656.JPG

img_7173.JPG
A nagy meleg miatt és a leégés elkerüléséért egy fehér felsőrészt is csomagoljunk el. Ehhez a fekete Kalenji rövidnadrág, de a hosszú futónadrág is jó párost alkot.img_7451.JPG

img_7342.JPGAz észak-atlanti partvonal mentén óceáni éghajlat uralkodik. A viszonylag hidegebb nyári napokat többször kíséri esős és szelesebb időjárás. Ezért fel kell erre is készülni! Esőkabát! Itt a kis táskában összehajtogatható , viszonylag kis helyet igénylő darabok közül válogassunk. Mert hamar megtelik a túrazsák, és hamar elérjük a testsúlyunk 10%-ával azonos tömegű zsákot.(ez a Camino-táska súlyának számolása , ami még nem túl megterhelő a hátnak sem. )

img_6975_1.JPG

img_7696.JPG

 (de a párszáz forintos esőkabát is megteszi, ha van megfelelő aláöltözőnk)

Pakoljunk el egy sapkát is, mert a nagy melegben, és az erdős részeken a fej védelmére is ügyelni kell. A napszemüveg se maradjon otthon!

img_7603_2.JPGA galériában néhány saját képet találhatsz, amit tavaly az Út során készítettem.

+tipp

Az északi útvonal is több, ngyobb városon keresztül halad. Érdemes betérni egy-egy spanyol ruhaüzletbe is. A vásárlást viszont gondoljuk át, mivel a plusz súly cipelése kellemetlenül érinthet .

 Buen Camino :)

napichic_blog_hu_3.jpg


►Gyere holnap is!
►Tegnapi bejegyzés:Egyedi fesztivál póló
Instagram
Facebook    
Pinterest     

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napichic.blog.hu/api/trackback/id/tr998780312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kmera 2016.07.02. 21:59:53

Én az egészen sírni tudnék, a téma felvetése tragikus. Emberek elindulnak az occsó dechatlonos mackónadrágban, és spirituális epifánia lesz, meg minden? Ó, édesjóistenem...

fashionLi 2016.07.02. 22:28:21

@kmera: mackónadrágról és spiritualitásról szó sem volt :)

Jazo 2016.07.03. 12:07:40

Ez egy hosszú - és manapság felkapott - gyalogtúra. 10-ből 9 ember számára semmilyen mélyebb spirituális élményt nem jelent...még akkor sem, ha benéz minden útba eső templomba. Európában ez a zarándoklat a 21. században. Amúgy ha nem akarsz szenvedni az út során...és teljesíteni is akarod, akkor számít, hogy milyen túrafelszerelést használsz, milyen ruhát, cipőt viszel...az átlag magyar pénztárcájához pedig a Decathlon áll legközelebb. Amúgy olcsó, de árához képest nagyon jó saját márkás cuccokat árul.

2016.07.03. 13:31:44

Hu, de gagyi lett mar a Camino. Ez egy spiritualis ut, de amiota divat lett, azota atment divatbemutatoba. Te jo eg! Tenyleg megerett ez emberiseg a pusztulasra. Ennyi felszinesseget! Most komolyan: olyan ostoba libak is nekivagnak manapsag, akiknek annyi eszunk nincs, hogy egyedul becsomagoljanak? Csak a szelfi legyen meg es azon jol kell kinezni? Semmi melyebb elgondolkodas az eletrol, onmagatokrol, Isten fele fordulas? Csak egy jo kep legyen, oszt jo napot? Ennyire ures a kis vilagotok, lelketek es fejecsketek? Ezert igazan kar volt elindulnotok!

fashionLi 2016.07.03. 19:46:42

@Kishableany: számítottam a hasonló kommentekere. Ezért is kezdtem azzal, hogy mindenkinek mást jelent egy hasonló túra. Nem volt szó spiritualitásról, főleg nem a zarándoklat hitbéli vonatkozásairól.
A becsomagoláshoz meg mindenki olvas, keresgéli, tapasztalatot gyűjt mit vigyen. Van, akit nem elégít ki a hagyományos túraruhaüzletben beszerezhető felszerelés és önmaga elvárása, hogy jól érezze magát a ruhában, ha gyalogtúrára megy, akkoris.
Hát itt ehhez kaphat némi kiindulópontot.
süti beállítások módosítása